Vehicule

Vehicule Citroen

Citroën Jumpy

 

Aspecte cheie

Noua generatie CITROËN Jumpy prezinta o arhitectura optimizata, proiectata sa ofere eficienta, confort si siguranta. Echipat cu cele mai noi tehnologii in materie de asistenta a conducatorului auto si motorizari, noul Jumpy devine partenerul ideal al “Eroilor de zi cu zi”. Modelul utilitar este disponibil in 3 variante de lungime, la care se adauga si sistemul automat de deschidere al usilor, de tip hands-free, optional. Arhitectura eficienta a noului CITROËN Jumpy este una bazata pe o platforma modulara care se adapteaza usor tuturor nevoilor, asigurand functionalitatea optima dar si usurinta in utilizare. Modelul prezinta o sarcina utila de pana la 1,400 kg si un volum de incarcare de 6.6 m3, dar si o capacitate de transport de pana la 2.5 tone. Designul modular se regaseste de asemenea la cele doua versiuni de caroserie (2.92 m si 3.27 m) alaturi de cele trei lungimi diferite ale modelului.
Confortul Citroën este la dispozitia ta! Scaunele, tabloul de bord si tinuta de drum a modelului Jumpy te vor ajuta sa-ti faci treaba mai usor in timp ce te bucuri de facilitatile unui autoturism complet. Fiecare calatorie este eficienta si relaxanta.
Maini ocupate? Nicio problema! Cu ajutorul tehnologiei optionale hands-free, usile laterale se pot deschide fara atingere, fiind o dotare unica in acest segment. In timp ce masina stationeaza, senzorii din bara de protectie spate detecteaza miscarile piciorului si actioneaza usile automat. In acelasi mod tehnologia asigura si inchiderea usilor, blocandu-le fara contact tactil si simplificand incarcarea / descarcarea autovehiculului in cazurile in care mainile sunt ocupate.
Jumpy_GripControl_5.jpg
Aceasta tehnologie iti permite sa te concentrezi asupra drumului si, in acelasi timp, ofera acces la informatiile esentiale din timpul conducerii (viteza curenta si cea recomandata, setarile limitatorului de viteza, instructiunile sistemului de navigatie si avertizarile pentru evitarea coliziunilor), afisate frontal pe un display transparent, fiind o premiera in acest segment.

CONECTIVITATE

CITROËN CONNECT NAV

Dotare disponibila in functie de versiune, aceasta reprezinta interfata noului sistem de navigatie 3D, cu sistem de operare ce poate fi controlat vocal, sau prin intermediul ecranului tactil de 7?. Citroën Connect Nav poate utiliza servicii de conectivitate precum TomTom Traffic, care furnizeaza informatii din trafic in timp real despre localizarea statiilor de benzina si a parcarilor, preturi corespunzatoare, sau functii de cautare a punctelor de interes local. Foarte utila se va dovedi si functia de recunoastere a segmentelor de drum periculoase, care semnalizeaza zonele cu risc de accident.

MIRROR SCREEN

Vrei sa asculti muzica de pe smartphone-ul tau sau sa primesti instructiuni de ghidare in trafic? Cu Mirror Screen, totul devine simplu si intuitiv (este necesar un telefon compatibil). Aplicatiile tale preferate pot fi afisate si pe ecranul tactil de 7?. Mirror Screen functioneaza impreuna cu aplicatiile disponibile Apple CarPlay™ si MirrorLink®.

 

 

 

 

Culori

 

 

 

 

Detalii

Noul CITROËN Jumpy este disponibil cu 3 tipuri de dimensiuni, care poate transporta pana la 9 pasageri. Modelul este orientat in special catre companii, activitatilor de agrement sau grupurilor unor comunitati, aflate in cautarea unui monovolum practic, capabil inclusiv pentru transportul pasagerilor.

Simplu de manevrat in orice situatie! Cu o inaltime de numai 1.90 m in versiunile XS si M, CITROËN Jumpy poate patrunde usor in orice tip de parcare, acesta fiind un avantaj pe care putine modele din segment il detin. Nu mai este necesara cautarea unui loc de parcare situat la mare distanta – astfel salvezi timp si parchezi intotdeauna aproape de clientii tai, cu versiunea XL: 1.93 m.

Moduwork asigura un spatiu suplimentar de incarcare, cu suprafata plana, obtinuta cu ajutorul unei deschideri in peretele despartitor dintre cabina si spatiul dedicat marfurilor precum si datorita ridicarii scaunului pasagerului din dreapta. Lungimea spatiului de incarcare poate fi extinsa astfel cu 1.16 m (obtinand o lungime de 4 m, in versiunea XL). Moduwork include de asemenea si o plasa de sustinere, iar cabina modelului se poate transforma oricand intr-un birou mobil. Prin coborarea cotierei centrale se obtine un mic blat reglabil, dotat cu elemente de sustinere pentru a preveni alunecarea unor obiecte precum laptop sau tableta, suporturi pentru astfel de produse sensibile fiind disponibile de asemenea si in gama de accesorii a modelului.

Indiferent de suprafata, CITROËN Jumpy ofera un nivel ridicat de confort, datorita trenului de rulare care asigura o directie precisa si o amortizare exemplara a denivelarilor. Modelul dispune de un sistem pseudo-McPherson cu bara antiruliu si brat oblic pe puntea spate, care poate suporta o greutate de pana la 1,400 kg, la care se poate adauga optional tractiune 4×4 cu transmisie de tip Dangel.

In functie de necesitate si de tipul activitatii comerciale, noul CITROËN Jumpy ofera doua tipuri de panouri interioare: din lemn brut, nefinisat, sau din lemn tratat cu protectie impermeabila, anti-alunecare, usor de curatat (si protejat cu praguri din aluminiu). O serie de pachete cu accesorii sunt disponibile pentru protectia podelei, a panourilor interioare laterale, sau a pasajelor rotilor.

Noul CITROËN Jumpy dispune de numeroase compartimente, unele echipate cu prize de 12V, USB (in functie de versiune), un spatiu larg de depozitare disponibil sub scaunul pasagerului din dreapta, lucruri practice precum incaltaminte de lucru sau casca de protectie, suporturi de pahare situate pe consola centrala, sau compartimente deschise, situate deasupra capului, dar si doua buzunare largi proiectate pe interiorul portirelor, capabile sa sustina inclusiv sticle cu o capacitate de 1.5 litri.

Sistemul Active Cruise Control  adapteaza viteza utilitarei la nivelul autovehiculului care se deplaseaza in fata. Tehnologia poate reduce viteza pana la 20 km/h prin actionarea exclusiva a pedalei de acceleratie.

Tehnologia de monitorizare a unghiurilor moarte avertizeaza prin semnale audio si vizuale prezenta unui autovehicul aflat in unghiul greu vizibil, prin intermediul unui martor luminos de culoare portocalie. Avand la baza 4 senzori amplasati in barele de protectie fata/spate, sistemul actioneaza la viteze cuprinse intre 12 si 140 km/h.

Dotare noua in categoria autovehiculelor utilitare, aceasta functioneaza prin intermediul unei camere video amplasate in partea superioara a parbrizului si informeaza in permanenta conducatorul auto cu privire la limitarile de viteza, recomandarea sistemului putand fi acceptata prin simpla apasare a unui buton.

Tehnologia functioneaza pe baza unei camere multifunctionale amplasate in partea superioara a parbrizului. Sistemul ASB diminueaza consecintele accidentelor prin franarea automata in locul conducatorului auto, in urmatoarele situatii:

– intre 0-30 km/h, pentru evitarea coliziunii cu obstacole fixe, mobile,  sau chiar cu pietoni.

– valori peste 30 km/h: pentru reducerea vitezei inainte de un posibil impact.